Een groepje enthousiaste studenten is op zoek naar strijkers, blazers en violisten voor een heus Rotterdams Studenten Orkest (RSO). “We willen mooie muziek maken met studentikoze gezelligheid.” Dat vertelt Ashwin Wenmakers, voorzitter van het Rotterdams Studenten Orkest in oprichting.

Het orkest zal één keer in de week repeteren om uiteindelijk op de bühne te kunnen staan in o.a. De Doelen, de Veerhaven en de Laurenskerk. Maar dat is niet het enige, bij het RSO moeten ook feestjes en studiereizen georganiseerd gaan worden.

Ambitie

Er bestaat al een Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest met ongeveer 30 leden. Ashwin is er één van. Samen met drie andere leden, wil hij nu een orkest vormen met alleen studenten. Het streven is minimaal 50 muzikanten. Vooralsnog richt de club zich op studenten van de EUR, maar dat wordt volgend collegejaar uitgebreid naar hogescholen.

Mozart

13 februari houdt het RSO-in-oprichting een kick-off, waarbij Die Zauberflöte van Mozart niet zal ontbreken. “Het leuke ervan is dat, ook al ben je geen liefhebber van klassieke muziek, deuntjes van Mozart altijd in je hoofd blijven hangen.” EvE

Studenten kunnen zich nu al opgeven via [email protected]