De Tilburgse student Henk Bovekerk was volop in het nieuws met zijn PVV-scriptie. In zijn bachelor-thesis wordt de politieke partij van Wilders bestempeld als fascistisch. Zijn beoordelaars concludeerden dat dit verhaal zo goed in elkaar stak, dat het beloond moest worden met een 10.

De ophef was groot. Wetenschappers, bloggers en criticasters deden er hun plasje over. Nu de wind wat is gaan liggen en het –even- niet meer over de PVV gaat, kunnen we het hebben over die 10. Want mijn hemel, een 10.

EUR

Bij EM vroegen we ons af hoe vaak een ijverige EUR-student een 10 haalt voor zijn scriptie. Een rondje langs de examenadministraties, leert ons dat dit hier niet voorkomt. “Nee, nooit.” Aldus de medewerkster van ESL. “In de afgelopen tien jaar dat ik hier werk heb ik nog nooit een 10 voorbij zien komen, en geloof me, als het zo was dan had ik het nog geweten.” Een werknemer bij ESE meent zich wel te herinneren dat het één keer is voorgekomen. “Of wacht, nee volgens mij was dat niet hier.” Een 9 of een 9,5 komt nog wel eens voor, dat zijn vooral cum laude studenten.

Op de Universiteit van Tilburg noemen ze de scriptie van Bovekerk een goede prestatie, “maar deze had nooit in de media mogen komen”. Tja, dat krijg je als een 10 geeft.

EvE