De beoogde topopleiding van de EUR heeft de macrodoelmatigheidstoets doorstaan. Dat betekent dat het Erasmus University College (EUC) wordt gezien als een aanwinst voor het aanbod in Nederland. De volgende stap is het verkrijgen van goedkeuring van de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie.

Het EUC is een internationale driejarige bacheloropleiding in Liberal Arts & Sciences. Studenten die deze opleiding volgen kunnen zich breed ontwikkelen voordat ze een master kiezen. De Engelstalige opleiding wordt gehuisvest in een monumentaal pand in het centrum van Rotterdam. Het is de bedoeling de studenten in de directe omgeving te huisvesten. Op deze manier werkt de EUR ook mee aan het verlevendigen van de Rotterdamse binnenstad. In september 2013, bij de start van de lustrumactiviteiten van de Erasmus Universiteit Rotterdam, wil de opleiding haar deuren openen voor de eerste lichting studenten.