Hester Mourik is verantwoordelijk voor het klaarstomen van de deelnemers aan het National Model United Nations 2012

’s werelds grootste simulatie van de Verenigde Naties. 

Ruim 5000 studenten uit de hele wereld doen mee aan dit congres in New York. EM.Online stelde vier vragen aan Hester Mourik van S.F.V. Cedo Nulli over de voorbereiding.

Hoe zorg je ervoor dat onze studenten hun mannetje staan?

Door een strenge sollicitatie en een intensief trainingsprogramma. We zetten vooral in op skills en gedrevenheid. Daarnaast geven we speech- en lobbyworkshops en bootsen we zoveel mogelijk praktijksituaties na. Wat ik ook erg belangrijk vind is de groepsvorming: een hechte club zorgt voor meer motivatie.

Vorig jaar vertegenwoordigden jullie Papoea-Nieuw-Guinea. Welk land wordt het dit jaar?

We hebben er twee! Israel en Duitsland. Beiden landen vormen een grote uitdaging. Israël heeft natuurlijk op internationaal vlak een controversiële reputatie. Daarom willen we vooraf in kaart brengen wie onze grootste vijanden en wie onze partners zijn. Zo kunnen we snel handelen en de tijd optimaal gebruiken om uiteindelijk onze standpunten erdoorheen te krijgen.

En hoe pak je Duitsland aan?

Dat ligt nóg iets ingewikkelder, omdat we met Duitsland in de VN Veiligheidsraad zitten. Hier mogen maar 15 universiteiten wereldwijd plaatsnemen. Om goed uit de verf te komen, gaan we ons verdiepen in internationaal recht, maar het blijft spannend!

Kunnen studenten zich nog opgeven?

Nee, studenten kunnen niet meer solliciteren voor NMUN 2012. Uit een record aantal aanmeldingen hebben we in oktober vorig jaar een geweldige delegatie samen kunnen stellen. Deze groep reist eind maart af naar de Verenigde Staten. Uiteraard raden we wel iedereen van de sociale faculteit aan om zich deze herfst aan te melden voor NMUN 2013!

EvE

NMUN2012 wordt van 3 t/m 7 april gehouden in New York. Voorafgaand gaan de 15 deelnemers en betrokken trainers een aantal dagen naar Washington.