‘Studenten drinken te weinig’

Het Rotterdamse biercafé Cambrinus staat te koop. Volgens Klaas Zwartenkot, een medewerker van de eens zo populaire studentenkroeg, ging het al een tijdje niet meer zo goed.

“Sinds een half jaar is het redelijk rustig en wordt er minder gedronken”. In een bericht in het AD noemt mede-eigenaar Paul van der Kleij ook de locatie als één van de oorzaken. “De Oude Haven ligt uit de looproute. Eigenlijk jammer, want het is een heel bijzondere plek.”

Op Twitter wordt druk gespeculeerd over de echte reden van de verkoop. ‘Als je de barmensen kende kon je de hele avond voor een klein bedrag onbeperkt drinken, als dat structureel gebeurt.’ Of ‘ik denk eerder dat de sluiting in de vergunningensfeer zit. Naastgelegen Plan C is ook al dicht vanwege geluidsoverlast.’ Dit laatste wordt ontkend door Zwartenkot. “De verkoop heeft niks met vergunningen te maken, het gaat gewoon niet zo goed met de kroeg.”

Meerdere partijen zouden al belangstelling hebben getoond voor Cambrinus, maar er is nog niets verkocht.

EvE

Deel dit artikel

Wat gebeurt er allemaal op deze universiteit?AgendaLees meer EM-verslaggeefster Tara Lewis vraagt iedere maand aan een thuiswoner: mag ik met je mee? Deze maand stapte ze met T… twitter.com/i/web/status/93183… @ErasmusMagKroegen van RotterdamMeer informatie »