Het Erasmus MC gaat onder de noemer ‘Crocokids’ fondsen werven voor kinderen met de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Het geld wordt gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek naar voorkoming, bestrijding en genezing van deze ziekten.

In Nederland komen er ieder jaar ongeveer 250 kinderen met Crohn of colitis bij. Colitis ulcerosa betreft ontstekingen aan de dikke darm. Bij de ziekte van Crohn kan het gehele spijsverteringskanaal, aangetast zijn. Kenmerkend voor deze aandoeningen zijn de telkens terugkerende onvoorspelbare opvlammingen van de ziekte, die erg pijnlijk zijn. Patiënten ervaren een slechte kwaliteit van leven.

Lancering

Crocokids gaat 16 januari officieel van start. Initiatiefnemers zijn dr. Lissy de Ridder en dr. Hankje Escher, beiden kinderarts met als specialisatie maag-, darm- en leverziekten. In hun werk behandelen ze dagelijks kinderen die lijden aan de heftige gevolgen van de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa. De Ridder: “Er is weinig geld beschikbaar voor onderzoek naar deze ziektes, daarom zijn we op zoek gegaan naar alternatieve bronnen. Het resultaat is Crocokids.”

Crocokids vind je ook op Facebook, Twitter en Hyves.