Studenten van nu zullen naar verwachting nog iets langer leven dan studenten van een paar jaar geleden (al scheelt het maar een paar maanden).

Twintigjarige mannen die straks een hbo-diploma of een universitaire bul behalen, worden naar verwachting meer dan zeven jaar ouder dan hun leeftijdgenoten die slechts de lagere school hebben afgemaakt. Ze zullen waarschijnlijk hun 82ste verjaardag nog vieren. Hun vrouwelijke jaargenoten leven vier jaar langer door. Ze worden zo’n zes jaar ouder dan de laagst opgeleide vrouwen, die de tachtig maar nipt zullen halen.

CBS

Dit voorspelt het Centraal Bureau voor de Statistiek op grond van de overlijdensgevallen in de jaren 2007 tot en met 2010. Iedere twee jaar publiceert het CBS nieuwe statistieken over dit onderwerp. Er zijn allerlei verklaringen voor de verschillen. Zo roken en drinken hoogopgeleiden minder dan laagopgeleiden en verrichten ze minder vaak fysieke arbeid. HOP