De twee leenfietsen van het instituut Beleid & Management Gezondheidzorg (iBMG) vinden gretig aftrek. Sinds november vorig jaar worden de tweewielers bijna dagelijks uitgeleend.

Het grote voordeel is dat je stukken sneller bij een afspraak op de campus bent. “Wij zitten in gebouw J en dat ligt vrij afgelegen. Als wij in gebouw E afspreken, moeten we zeker een kwartier lopen. Heel gezond natuurlijk, maar niet echt snel. Fietsen is snel én gezond”, vertelt Ernst Bakker, persvoorlichter bij het iBMG.

Graag wel even terugbrengen

De fietsen zijn te leen na een reservering bij het secretariaat of gewoon als ze beschikbaar zijn op dat moment. Ook voor afspraken buiten de campus mag de fiets gebruikt worden, bijvoorbeeld voor een tochtje naar het Erasmus MC. “Dat gebeurt nog nauwelijks”, zegt Bakker, “maar dat kan natuurlijk ook aan het weer liggen”. Terugbrengen is trouwens wel een vereiste. Dat gaat allemaal in goed vertrouwen.

De twee fietsen zijn alleen beschikbaar voor medewerkers van het iBMG. Ondanks het succes houdt het iBMG het voorlopig bij twee stuks.

EvE