Tom van Grondelle, student geschiedenis aan de EUR en bevlogen promotor van de Holocaust Memorial Day. Dat laatste is hard nodig: vorig jaar kwamen er slechts 15 bezoekers, inclusief familie van de spreker.

Misschien een reden om de dag af te schaffen?

Nee absoluut niet. Het is ontzettend belangrijk dat jongeren niet vergeten wat er in de Tweede Wereldoorlog is gebeurd. Ook na al die jaren. Het is bovendien een landelijke herdenkingsdag en wij verzorgen met Histartes de organisatie in Rotterdam.

Hoe komt het dat er zo weinig studenten geïnteresseerd zijn?

Ik denk dat het vooral aan de promotie ligt. Voorgaande jaren is er nauwelijks iets gedaan om de herdenking in Rotterdam bekendheid te geven. Daar wil ik dit jaar verandering in brengen.

Hoe?

Nou, onder andere door jullie in te schakelen. Verder zijn we nog aan het kijken hoe we de promotie het beste kunnen aanpakken. Maar ik weet zeker dat er dit jaar meer studenten zullen komen.

Wat kunnen bezoekers van de Memorial Day verwachten?

Er komen twee sprekers –welke weten we nog niet. Daarna tonen we een documentaire over de Jodenvervolging. Belangrijk om te weten is dat studenten dit jaar gewoon op de campus kunnen blijven, want de herdenking wordt hier gehouden.

De Holocaust Memorial Day vindt plaats op 2 februari. De precieze locatie op de campus is nog niet bekend. Histartes, de faculteitsvereniging van de ESHCC is verantwoordelijk voor de organisatie.