Het Nederlands Studenten Kamerkoor heeft dringend 28 duizend euro nodig. Een grote sponsor trok zich terug, waardoor de in het voorjaar geplande concerten mogelijk niet doorgaan.

In het Nederlands Studenten Kamerkoor (NSK), dat in 1974 werd opgericht, zingen 36 studenten uit het hele land. Het projectkoor gaat ieder jaar op tournee met Nederlands hedendaags  repertoire. Daarnaast produceert een Nederlandse componist in opdracht een stuk voor het NSK. Het laatste concert in de reeks vindt traditiegetrouw plaats in het Amsterdamse Concertgebouw.

Kunnen concerten doorgaan?

Over twee weken start de nieuwe repetitieperiode, maar of de concerten kunnen doorgaan is nog de vraag. Vorige week hoorde het bestuur dat een subsidieaanvraag bij een groot cultuurfonds is afgewezen. “Dat kwam onverwacht. We kregen in de afgelopen jaren wel altijd subsidie”, zegt Cécile Beemster van het NSK.

 

Online actie

De studenten zijn online een actie gestart. Via redhetnsk.nl vragen ze om donaties. Ook bedrijven en rotaryclubs zijn aangeschreven. Beemster: “We hopen er het beste van en gaan er vanuit dat het programma dit voorjaar kan doorgaan.”

Van de benodigde 28 duizend euro is inmiddels bijna drieduizend euro binnen. Op de site staat dat er nog andere subsidieaanvragen lopen, waardoor het gat om de begroting mogelijk kleiner is. Het NSK hoopt daarover deze week uitsluitsel te kunnen geven. HOP