Op de Erasmus Universiteit is een flirtnetwerk ontstaan op de website Biddys.nl. De site is twee dagen online en 110 studenten van de Erasmus Universiteit hebben al een profiel.

Als je een account hebt, kun je op de Erasmus Universiteit kiezen uit 36 locaties om te flirten met medestudenten. Anoniem, of je maakt je bekend via je foto. Namen worden nooit getoond. Alle berichtjes verschijnen op een wall. Je kunt filteren op onderwijsinstelling en ook op specifieke locatie, zoals de UB, café ‘In de Smitse’ of een bepaalde faculteit. Het is ook mogelijk om een privébericht te sturen aan iemand.

‘Bizar’

Biddys heeft in twee dagen al één miljoen pageviews. “Nogal bizar”, vindt de maker Koen Crooijmans. Hij is IBA-student op de Universiteit van Tilburg en bouwde de website driekwart jaar geleden met zijn neef. Zij hebben hun website razendsnel bekend gemaakt onder studenten via vrienden en Facebook.

Screenshot van de website

Meer steden volgen

Nog niet alle studentensteden zijn opgenomen op de website, maar daar gaat snel verandering in komen. Crooijmans krijgt veel verzoeken van andere universiteitssteden, dus binnen een paar weken kan er overal online geflirt worden. LJ