Erasmus School of Law en het bedrijf StudentCar werken samen om de studie Rechtsgeleerdheid bij middelbare scholieren onder de aandacht te brengen met een ‘Law Experience’.

StudentCar heeft een speciale Erasmus School of Law auto ter beschikking gesteld, waarin Sanne Heestermans, van het Faculteitsbureau van ESL, vanaf 10 november naar scholen in heel Nederland rijdt.

Sanne Heestermans & Hanz Zwart (Marketing manager ESL)

Aan de slag met recht

Heestermans: “Deze nieuwe vorm van voorlichten houdt in dat we niet alleen maar een praatje houden, maar actief met middelbare scholieren aan de slag gaan om ze kennis te laten maken met rechten. Met voorbeelden uit het nieuws en uit hun eigen omgeving leren ze wat rechtsgeleerdheid nou eigenlijk inhoudt, bijvoorbeeld door te kijken naar de juridische consequenties van spijbelen.”

Unieke vorm van voorlichting

ESL is de eerste faculteit van de universiteit die bij middelbare scholen op bezoek gaat om haar studies onder de aandacht te brengen. Heestermans vertelt waarom: “Middelbare scholieren hebben vaak geen duidelijk beeld van de studie, omdat ze tot dan toe nog geen vakken hebben gehad waarin rechtsgeleerdheid een rol speelt. Met de Law Experience willen wij ze laten zien wat rechtsgeleerdheid is, en hoe deze studie op de EUR aangeboden wordt. Zo kunnen scholieren bepalen of dit een studie is die ze aanspreekt.” IS