De rugbyers van de Rotterdamse Studenten Rugby Club laten komende maand hun snor staan. Zo willen ze geld inzamelen voor onderzoek naar (prostaat)kanker.

De hele rugbyclub – ongeveer 50 leden – doet mee aan ‘Movember’: een actie waarin mannen wereldwijd een maand hun snor laten staan. Ongeveer vijftien rugbyers hebben gisteravond collectief hun wangen laten scheren in de ‘Schorem barbershop’. “Dat duurde wel twintig minuten per persoon.”

In ‘Schorem barbershop’ worden de rugbyers geschoren.

Was iedereen enthousiast?

Jeroen Oortman Gerlings: “Nee, sommigen keken eerst de kat uit de boom, terwijl anderen meteen zeiden: ‘Ik doe mee’. Inmiddels is iedereen met een beetje baardgroei om. Wie nog een babyhuidje heeft, kan helaas niet meedoen. Zij zullen tijdens wedstrijden waarschijnlijk een nepsnorretje tekenen.”

Waarom doen jullie mee?

“Onze trainer kwam met het idee. Rugbyteams in Australië, de Verenigde Staten en Canada doen het al jaren, dus daar hebben we het een beetje van afgekeken. In deze landen worden miljoenen euro’s opgehaald, terwijl dat in Nederland een paar duizend euro is. Met ons als lopende reclameborden hopen we veel meer geld binnen te halen. Via onze website kunnen mensen doneren.”

Zie je er tegenop om met snor de straat op te gaan?

“Het zal even gek zijn. Vorige week had ik voor een feestje al een dagje mijn snor laten staan. Toen had ik wel het gevoel dat mensen naar me keken, maar waarschijnlijk was ik er zelf meer mee bezig dan anderen. Mijn vriendinnetje vindt de snor minder geslaagd, maar voor het goede doel is het prima.”

Wordt het nog een wedstrijdje wie de gekste snor heeft?

“De snorren zullen uiteraard vergeleken gaan worden. Sommige leden hebben al gezegd dat ze zo’n vieze snor tot aan de kin laten groeien. Eind van de maand het resultaat.” LJ

Bekijk meer foto’s van de scheersessie op de Facebookpagina van Movember RSRC