De Rotterdam School of Management (RSM) rijkt deze maand veel meer diploma’s uit dan vorige jaren.

In september deden 565 masterstudenten examen: honderd meer dan in 2010. Ook het aantal afstuderende bachelerstudenten steeg bij bedrijfskunde fors: van 300 naar 400. IBA, de internationale variant, bleef nagenoeg gelijk.

Extra werklast

Honderden studenten extra levert niet alleen extra werklast voor docenten op, maar ook een toename van administratieve handelingen. “We moeten overwerken om alle bullen op tijd te kunnen uitprinten”, zegt Peter Langerak, directeur van de studentenadministratie.

Drie keer zoveel

Ook andere faculteiten moeten alle zeilen bijzetten om de toename te kunnen bijbenen. Naar schatting studeren er dit jaar meer dan twee keer zoveel filosofen af.

Langstudeerboete

Over de reden van de toename durven de faculteiten nog niets te zeggen, maar er wordt gespeculeerd dat er een verband zou zijn met Zijlstra’s langstudeerboete, die vanaf volgend jaar uitgedeeld gaat worden. GM