Steef van de Velde is per 1 september benoemd tot decaan van de Rotterdam School of Management (RSM). Hij volgt George Yip op, die eerder dit jaar vertrok.

Van de Velde (1960) is hoogleraar Operations Management & Technology. Hij studeerde econometrie aan de Erasmus School of Economics (1985) en promoveerde in Eindhoven op wiskunde en ICT. Sinds 1997 is hij verbonden aan de RSM.

Permanente opvolger

In juni werd hij al benoemd tot interim-decaan, maar toen gaf de faculteit te kennen dat er ondertussen nog volop gezocht werd naar een permanente opvolger. Liefst iemand met hetzelfde profiel als de vertrekkende Brits/Amerikaanse George Yip – die om persoonlijke redenen overigens een half jaar eerder afzwaaide dan gepland.

Globetrotter

Dat er toch voor Van de Velde gekozen is, is een signaal dat men de voorkeur geeft aan een betrokken decaan die zijn gezicht ook daadwerkelijk laat zien op de werkplek, boven een globetrotter die woonachtig is in Londen en van conferentie naar conferentie vliegt.

Van de Velde was nog niet bereikbaar voor commentaar. GM