De Erasmus School of Economics heeft een boete van 2500 euro uitgedeeld aan een docent die te laat was met zijn nakijkwerk.

Voor het eerst sinds de strafregeling vorig jaar september werd ingevoerd, is er ook daadwerkelijk een berisping uitgedeeld. Het gaat om een marketingvak uit het vierde blok van de International Bachelor Economics and Business Economics (IBEB). De boete komt ten laste van de overkoepelende sectie.

Drie weken

Docenten aan de Erasmus School of Economics moeten de cijfers binnen drie weken via Osiris gepubliceerd hebben. Voorheen was dat nog twee weken, maar stond er nog geen straf op en werd de termijn massaal overschreden.

Druppeltje

De regeling lijkt zijn vruchten af te werpen. Het is vooralsnog de enige uitgedeelde boete. Ivo Arnold, opleidingsdirecteur en plaatsvervangend decaan, stelt tevreden dat het gaat om een “klein druppeltje op de totale begroting”.

Andere manier

Benedict Dellaert, hoofd van de sectie Marketing, laat weten in het vervolg extra op te letten. Liever had hij de 2500 euro op een andere manier besteed. Maar of het boetesysteem werkt? “We doen altijd al ons best om het nakijkwerk op tijd af te hebben en echt veel sneller kan het niet.” GM