Goede raad voor promovendi die niet weten hoe ze vrienden en familie moeten uitleggen waarover hun onderzoek gaat: doe gewoon een dansje. Er valt nog geld mee te winnen ook.

Wetenschappers kunnen meestal op glazige blikken rekenen wanneer ze vertellen over hun onderzoek. Volgens de mensen achter Gonzo Labs, een site voor wetenschappers en kunstenaars, kan het eenvoudiger en leuker door het onderwerp te verbeelden in een dans. Voor de vierde keer organiseren ze de ‘Dance Your Ph.D. Contest’.

Beloning: naar TEDx

De bedoeling is dat deelnemers een filmpje maken van hun performance waarin de kern van hun onderzoek duidelijk wordt gemaakt. Wie inspiratie wil opdoen, kan een blik werpen op de inzendingen van vorig jaar. Deelnemen kan tot 10 oktober. Er zijn vier categorieën: natuurkunde, scheikunde, biologie en sociale wetenschappen. De winnaars krijgen elk vijfhonderd dollar. De beste van mag naar de TEDx Brussel. HOP