Derdejaars student bedrijfseconomie Remco Zuidbroek (20) heeft samen met zijn broer Rick (17) een webshop in hippe accessoires: Just Stuff. De studenten sponsoren de prijzen voor de EM-Eurekaweekactie met de glitterpolsbandjes.

Hoe lang bestaat Juststuff.nl?

Remco: “In maart is de site ‘live’ gegaan. Vorig najaar zijn we de mogelijkheden voor een webshop gaan onderzoeken. We zochten naar producten die we zelf leuk vinden; we vallen immers in de doelgroep. En door veel naar andere webshops te kijken, vonden we gaten in de markt en besloten we artikelen te verkopen van ‘TooLate’, ‘Komono’ en ‘AIAIAI’.”

Waarom accessoires?

“De artikelen spreken ons aan – ik zou alles zelf kunnen dragen bij wijze van spreken – dus andere jongeren hopelijk ook. Bovendien heb je met deze artikelen weinig instapkosten, want anders dan bij kleding hoef je zonnebrillen of horloges niet in verschillende maten in te kopen.”

Wat is jullie maandomzet?

“Zo’n 450 euro per maand. Minus de inkoopprijs blijft er gelukkig nog een deel winst over. Gelukkig hebben we weinig kosten. De voorraad staat bijvoorbeeld bij onze ouders op zolder. Elke dag breng ik wel een pakje naar het postkantoor om te versturen. Tijdens onze zomeractie met ‘Wayfarer’-zonnebrillen (dat model waar iedereen tegenwoordig mee loopt, red.) liep ik elke dag met een volle tas naar het postkantoor, dat liep als een trein.”

Hoe verloopt de samenwerking met Rick?

“Prima. Hij doet het grafische deel, dus de website en het ontwerpen van flyers of advertenties. Ook zoekt hij nieuwe producten die aansluiten bij onze klanten. Ik doe het financiële aspect en samen doen we het commerciële werk.”

Waar dromen jullie van?

Juststuff.nl laten uitgroeien tot volwaardige kledingwebshop. En een eigen merk zou echt het toppunt zijn. Stiekem hebben we dat laatste al een beetje onderzocht, maar een hele kledinglijn laten ontwerpen is een grote investering. Ach, we doen nu in ieder geval veel ervaring op en het is een kick om de site verder uit te bouwen.”

En je studie?

“Tot nu toe kan ik het goed combineren, maar als de webshop opeens écht goed gaat lopen, dan stop ik mijn studie misschien wel even. Al wil ik toch wel graag dat diploma halen.” LJ