SIN-Online introduceert een gratis ‘app’ voor IPhones en Androidtoestellen. Studenten met een smartphone kunnen dus altijd bij hun rooster en hun cijfers.

Net als SIN-Online is de applicatie simpel en eenvoudig vormgegeven. Studenten kunnen hiermee altijd hun rooster checken, die altijd up-to-date is, omdat wijzigingen direct worden doorgevoerd. Ben je wat chaotisch? De app kan je rooster koppelen aan je agenda, zodat je colleges en werkgroepen automatisch verschijnen in je agenda.

‘Read only’

Behalve berichten lezen op ‘My page’ kun je studiemateriaal bekijken op de app, mits jouw opleiding het systeem hiervoor gebruikt (andere opleidingen gebruiken Blackboard). De app is ‘read only’, dus iets plaatsen kan alleen via de website.

Vergaderen met de Ipad

Vijftien tot twintig bestuurders van de rechtenfaculteit kregen allemaal een Ipad om via de SIN-Online-app de vergaderstukken te lezen, te becommentariëren en te bewaren. “We willen zo papiervrij mogelijk gaan besturen om het milieu en kopieerkosten te besparen”, verklaart directeur van de faculteit, Joost Steevens. Volgens hem werkt de rechtenfaculteit in Leiden al zo en scheelt dat geld, zelfs zoveel dat het de Ipadinvestering waard is. 

Wennen

Steevens kan nog niet zeggen of het nieuwe vergaderen werkt, wat ze zijn nog maar net overgestapt. “Ik moet ook nog wennen aan dat ding, die overigens eerst gerepareerd moet worrden, want ik heb ‘m al laten vallen”, lacht hij.

Aantal downloads

De applicatie is op dit moment zo’n 75 keer gedownload, maar Rob Kampman, één van de bedenkers van SIN-Online, schat dat de teller aan het eind van het jaar op meer dan vijfduizend staat. LJ