Er rijden donderdag de hele dag geen trams, bussen en metro’s in Rotterdam. De staking is onderdeel van een estafetteactie tegen de kabinetsplannen.

Streekbussen rijden wel gewoon, maar pikken in het centrum geen reizigers op. ’s Middags zal er op de Coolsingel gedemonstreerd worden.

Aanbestedingsplannen

Eerder deze week werd het openbaar vervoer in Amsterdam en Den Haag al een dag platgelegd. De vakbonden protesteren hiermee tegen de aanbestedingsplannen, die samen met andere maatregelen zouden moeten leiden tot een besparing van 120 miljoen. De RET laat weten niet achter acties te staan.

Schrappen van lijnen

Volgens het kabinet-Rutte kunnen bedrijven als de RET efficiënter werken. Maar volgens de vakbonden leiden de bezuinigingen onvermijdelijk tot het schrappen van lijnen en banen, en dus een verlies aan service. GM