Is het tijd voor een alternatief voor het huidige neoliberale wereldbeeld? Confetti (jongerenredactie van ‘De Unie in debat’) organiseert het driedaagse programma ‘De linkse kerk bestaat niet’ op 14, 15 en 16 juni in De Unie te Rotterdam.

Volgens Zihni Özdil, één van de voorzitters van de redactieraad van Confetti en wordt het maatschappelijke debat al jaren voornamelijk bepaald door rechts. De jongeren van nu zijn niet echt opgegroeid met een alternatief, wat voor jongeren in de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw wel het geval was. Met dit programma hoopt Confetti een ander geluid te laten horen en een balans te brengen binnen het maatschappelijk discours. Özdil voegt hieraan toe, dat ze sprekers met zowel een politiek linkse als rechtse voorkeur hebben uitgenodigd om te voorkomen dat het debat eenzijdig wordt.

De linkse kerk bestaat niet

De aftrap van de conferentie vindt plaats op 14 juni met ‘De linkse kerk bestaat niet’. Dit wordt gevolgd door ‘De wereld als markt en strijd’ op 15 juni en het programma eindigt op 16 juni met het slotdebat ‘Tahrir Square in Nederland’. Er zullen bekenden gasten spreken als Jan Blommaert (taalkundig antropoloog), Hans Achterhuis (Denker des Vaderlands) en Lieven de Cauter (cultuurfilosoof). Ook zullen er sprekers van de EUR aanwezig zijn: rechtenpromovendus Khaibar Sarghandoy, Jiska Engelbert (assistent hoogleraar Media tijdens

Voor iedereen

Wie heeft er behoefte aan een dergelijk programma? “We hopen zoveel mogelijk mensen te bereiken. Volgens ons heeft iedereen behoefte aan een alternatief kader, omdat de linkse politieke partijen vooral meegaan met de ideeën die politiek rechts aandraagt. Het is dus niet zo dat we alleen studenten proberen te bereiken, maar jongeren in het algemeen,” aldus Özdil.

Confetti

De redactieraad van Confetti wordt voorgezeten door Jeroen van Ommen (masterstudent Politieke Filosofie, EUR) en Zihni Özdil (docent-promovendus Maatschappijgeschiedenis, EUR). Ze organiseerden de afgelopen drie jaar regelmatig discussies rondom actuele thema’s. MvB

‘De linkse kerk bestaat niet’ in ‘De Unie’, Mauritsweg 34-35 te Rotterdam op

dinsdag 14, woensdag 15 en donderdag 16 juni 2011

Toegang is gratis. Wegens een beperkt aantal plaatsen is reserveren aanbevolen via [email protected] of (010) 433 35 34.