Hoewel de verbouwing op de campus in volle gang is, kon donderdagmiddag alvast het eerste nieuwe gebouw geopend worden. Het V-gebouw, waarin verschillende winkels en collegezalen gevestigd zijn, vervangt de C-hal en zal zo’n vijf jaar op de campus staan.

Onder het genot van knabbels, wijn en een speciaal V-gebouwtaartje, stonden zo’n zestig man donderdagmiddag 26 mei gezellig met elkaar te keuvelen in het nieuwe gebouw. “De muren staan er om de wind tegen te houden, het dak zit erop voor als er een buitje valt”, lichtte architect Gerard Frishert zijn ontwerp toe. De Study Store en Hairdesign by Lydia waren er een paar weken geleden al ingetrokken. Volgens Bart Straatman, lid van het College van Bestuur, is iedereen ontzettend blij met het nieuwe onderkomen. “De zaken bij Lydia gaan nu zo goed dat ze binnenkort de prijzen misschien wel kan verlagen”, grapt hij.

Het V-gebouw

Duurzaam

Hoewel het V-gebouw als tijdelijke vervanging voor de C-hal dient, is er wel werk van gemaakt. Door de demontabele constructie kan het gebouw over vijf jaar weer uit elkaar worden gehaald en ergens anders gebruikt worden. Een duurzaam gebouw dus, wat Straatman graag benadrukt, aangezien de ambitie van de EUR is om tot de meest duurzame campussen van Nederland te behoren.

Plaquette

Nadat de plaquette is onthuld door Straatman en Harry van Zandwijk, directeur van bouwbedrijf Jan Snel, is het gebouw officieel geopend. De komende vijf jaar zullen behalve de Study Store en Hairdesign by Lydia, ook studievereniging EFR, de Erasmus Shop en zeven collegezalen in het V-gebouw gehuisvest zijn. BK