Bedrijfskundestudenten en duurzaamheid, dat lijkt niet de meest voor de hand liggende combinatie. Dat geeft ook Luciën Lamberigts van studievereniging STAR toe. Toch organiseert STAR samen met de Taskforce Biodiversiteit en Natuurlijke Hulpbronnen een collegereeks over ‘biodiversity & business’. Het eerste college is op 31 mei.

Om het eerste college te promoten werd er vandaag op de campus geflyerd. Behalve de flyer ontvingen de studenten ook ‘groen geld’: een briefje van honderd euro waarmee ze hun duurzame business op kunnen zetten. Het nepgeld is gedrukt op ‘growing paper’, waaruit klaprozen groeien wanneer je het in de grond stopt en wat water geeft.

Steeds duurzamer

Lamberigts, die voor de gelegenheid een groene broek heeft aangetrokken, weet dat een onderwerp als duurzaamheid niet meteen aan bedrijfskundestudenten wordt gekoppeld. “Het staat wat verder van ons af dan van studenten van de universiteit van Wageningen. Maar ook wij doen steeds meer aan duurzaamheid.”

Voorop lopen

Zo is STAR tijdens de Erasmus Recruitment Days vorig jaar gestart met duurzame waterflesjes en promotiemateriaal. “Maatschappelijk verantwoord ondernemen is steeds verder aan het groeien. Als de crisis voorbij is verwacht ik dat de aandacht daar weer volop op gevestigd zal zijn. Als studievereniging moet je daar natuurlijk in meegaan, en als het even kan zelfs in voorop lopen.”

Luciën Lamberigts van STAR (links) en Helen Kranstauber van de Taskforce (rechts) tijdens het flyeren

Noodzaak

Bij het eerste college is het woord aan Rudy Rabbinge, professor Sustainable Development & Food Security en lid van de Taskforce. Hij zal spreken over de noodzaak van biodiversiteit voor de economie, voedselzekerheid en ontwikkeling. Daarnaast spreekt ook Lucas Simons, hij werd dit jaar door The World Economic Forum uitgeroepen tot Young Global Leader 2011.

Advies

Het eerste college vindt plaats op 31 mei, van 13.00 tot 14.30 in collegezaal 67 in het L-gebouw. De volgende twee colleges zijn in oktober en november. Dan zullen er waarschijnlijk ook twee studenten worden geselecteerd, om mee te gaan als de Taskforce in december haar advies aanbiedt aan het kabinet. BK