Moet jij woensdagochtend 11 mei vroeg op de universiteit zijn en reis je normaal gesproken met de metro, tram of bus? Zorg dan voor alternatief vervoer, want die dag staken de werknemers van de RET tijdens de ochtendspits.

Vanaf het begin van de dienstregeling (rond half zes) tot half negen ‘s ochtends zullen er in Rotterdam geen metro’s, trams en bussen rijden. In verband met de opbouw van de dienstregeling moet tussen half negen en tien uur rekening worden gehouden met onregelmatige vertrektijden, vertraging en uitval van bussen, trams en metro’s. Omstreeks tien uur zal het openbaar vervoer weer normaal rijden.

De RET-medewerkers verzetten zich met deze actie tegen een bezuiniging van 120 miljoen euro en tegen de verplichte aanbesteding van het stadsvervoer. Deze maatregelen zullen volgens de vakbonden leiden tot overvolle voertuigen, langere wachttijden en minder veiligheid in het openbaar vervoer. Waarschijnlijk zullen er op 12 mei in Den Haag en op 13 mei in Amsterdam soortgelijke acties plaatsvinden, hier wordt binnenkort door de vakbonden over beslist. BK