Onder het genot van pannenkoeken gingen leden van Navigators Studentenvereniging Rotterdam (NSR) op maandag 2 mei in gesprek met studenten. Doel was om met elkaar te praten over de diepere dingen van het leven. Deze keer was het thema ‘The source of life’.

Leden van NSR hebben ’s ochtends op de campus flyers uitgedeeld en om twaalf uur druppelen de eerste studenten binnen. Aan de hand van een kort introductiefilmpje wordt het thema geïntroduceerd. Dat is deze keer ‘The source of life’. In het filmpje is een man te zien die de kraan openzet, maar vervolgens drinkt, zijn tanden poetst en zijn haar wast met het water uit de wc-pot.

Verschillende interpretaties

Niet iedereen legt meteen de link tussen het filmpje en het thema. Drie rechtenstudentes mompelen tegen elkaar dat ze er niks van snappen en ook een van de NSR-leden moet nog even om wat uitleg vragen. Volgens Liesbeth van den Heuvel, die het event mede organiseerde, zijn er meerdere interpretaties mogelijk. “Hoe ik het begrijp, is dat de man in het filmpje de kraan als bron voor zijn water heeft. Maar vervolgens haalt hij zijn water juist ergens anders vandaan. In het leven zijn er ook verschillende bronnen, iedereen haalt geluk ergens anders uit.”

Vragen

Na het zien van het filmpje praten de studenten er met elkaar over door, al vertrekken de rechtenstudentes zodra ze hun pannenkoeken op hebben. Volgens Van Den Heuvel is dat niet erg. “Ze hebben van te voren de vragen die op de flyer stonden beantwoord, en daardoor gingen ze er toch met elkaar over nadenken. Dat is ook al goed om te zien.” Op de achterkant van de flyer wordt aan studenten gevraagd hoe God er volgens hen uit zal zien en wat ze aan Hem zouden willen vragen.

Nadenken over het leven

Heavenly Pancakes – Fill yourself with more’ is dus bedoeld om studenten te laten nadenken over het leven. Van den Heuvel: “We hebben gekozen voor lunchmeetings om het laagdrempelig te houden en gelijk een praatje met de studenten te kunnen maken.” BK

Dit collegejaar worden er nog twee ‘Heavenly Pancakes’ georganiseerd. Op maandag 6 juni is het thema ‘24 hours to make a difference’ en op 4 juli ‘Freedom from the inside out’. De lunchmeetings vinden om 12.00 plaats in LB-074.