De eigenaar van het eettentje ‘De Lekkerste’, gevestigd op de parkeerplaats bij de campusingang vanaf Kralingse Zoom, is een handtekeningenactie gestart. Het is namelijk nog maar de vraag of hij mag blijven na de grote verbouwingen op de campus. Maar een besluit wordt er voorlopig nog niet genomen.

Inmiddels runnen Aslan en zijn vrouw zo’n vijf jaar het shoarmazaakje op de campus. Door alle verbouwingen en sloopwerkzaamheden zijn zij echter bang dat er binnenkort geen plek meer voor hen is. “Ik weet nog niet of ik helemaal weg moet, of misschien moet verhuizen. Daar is nog geen duidelijkheid over”, aldus Aslan.

Minstens duizend

Toch is hij deze week alvast een handtekeningenactie gestart onder klanten. “Ik wil hier blijven tot ik overlijd. Zelf heb ik nooit goed gestudeerd, maar ik wil wel graag met studenten omgaan. Ik vind het hier gewoon leuk.” Vooral met het zonnige weer in het voorjaar is het druk bij zijn kraampje. Aan iedere klant vraagt hij een handtekening. Hij heeft er inmiddels al zo’n zeshonderd verzameld, maar wil doorgaan tot minstens duizend.

Nieuwe campus

Kees Lansbergen, directeur van het Erasmus Facilitair Bedrijf (EFB), weet net als Aslan nog weinig over of het eettentje mag blijven of niet. “Maar of hij er in 2013 nog steeds mag staan, is inderdaad zeer de vraag. Wij gaan eerst stap voor stap bekijken wat voor eetgelegenheden er moeten komen op de nieuwe campus, daar is nog niks over besloten.”

Voorbarig

Van de handtekeningen actie van Aslan waren ze bij het EFB dan ook nog niet op de hoogte. “Ik vind het wel erg voorbarig dat deze meneer in 2011 een handtekeningenactie start voor iets dat in 2013 eventueel zal gebeuren. Hij heeft een aanspreekpunt bij het EFB waar hij ook gewoon naar toe kan gaan in plaats van gelijk een actie te starten”, aldus Lansbergen. BK