Op vrijdagmiddag 22 april werd in het theater Zuidplein ‘You are Beautiful’, een modeshow voor verstandelijk gehandicapten, georganiseerd. Studievereniging Kaseur organiseerde de modeshow samen met de studentendesk Rode Kruis Rotterdam en studentenvereniging Avicenna.

“Een super dag”, zo vatte een van de modellen de middag na afloop samen. In totaal deden zo’n dertig verstandelijk gehandicapten mee aan de modeshow. Kappers en visagisten in opleiding hadden het haar en de make-up gedaan en de modellen showde hun eigen lievelingskleding. De middag werd aan elkaar gepraat door acteur en presentator Quintis. “Ik ken jou ergens van, jij bent een leuke man!”, merkte een van de modellen na een uur verrast op.

Meerdere rondjes

Spannend vonden de meesten het wel. Bijna alle 180 stoelen in de kleine zaal van het theater waren bezet door familie, vrienden, vrijwilligers én burgemeester Aboutaleb. Met luid applaus en gejoel moedigden zij de modellen aan, waarna de meesten na een wat schuchtere start toch meerdere rondjes over de rode loper durfden te maken. Quintis liet ook de wat meer verlegen types niet na één keer showen weer de coulissen induiken. “Dat was wel erg kort! Nu nog een keertje samen met mij!”, riep hij naar modellen die de rode loper eigenlijk te snel weer wilden verlaten.

Foto: Natalja van Ommeren

Huwelijk

Dat burgemeester Aboutaleb er was kwam voor de modellen Marian en Carlo wel erg goed uit. Hun lievelingsoutfit was een trouwjurk en trouwpak. Dat vond Quintis zo bijzonder dat hij spontaan besloot er een hele ceremonie van de maken. De band werd opgedragen om ‘daar komt de bruid’ te spelen, het publiek zong luidkeels mee en drie meiden uit het publiek mochten bruidsmeisje zijn. Na een stukje over de rode loper geschreden te hebben, stond het tweetal voor Aboutaleb, die het spel vrolijk meespeelde en ze vervolgens in de echt verbond.

Foto: Natalja van Ommeren

Dansen

Nadat de meeste modellen hun twee lievelingsoutfits geshowd hadden was het tijd om te dansen. De studentenband Pangea kreeg alle modellen, vrijwilligers en ook de burgemeester met de voetjes van de vloer. Aboutaleb moest de modeshow iets eerder verlaten, maar prees de vrijwilligers die de middag hadden georganiseerd nadrukkelijk. “Studenten hebben de samenleving veel geld gekost als ze klaar zijn met hun studie, dus daar mogen ze best iets voor terug doen. Op een manier als deze kunnen ze echt iets voor andere betekenen.” BK