Langstudeerwet door Tweede Kamer

Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft vanmiddag ingestemd met de langstudeerregeling van staatssecretaris Zijlstra. Wie meer dan een jaar extra over zijn opleiding doet, betaalt vanaf september 2012 bijna vijfduizend euro collegegeld.

CDA, VVD, PVV en SGP stemden voor de wet. Ook de ChristenUnie ging akkoord nadat haar amendement om een hardheidsclausule in de wet op te nemen was aangenomen. Zwangere en zieke studenten kunnen daardoor straks een beroep doen op het profileringsfonds van hun instelling. Bovendien kunnen studenten die een afwijzing van het fonds van de eigen instelling ontvangen, bezwaar aantekenen bij het college van beroep. HOP

Deel dit artikel

Wat gebeurt er allemaal op deze universiteit?AgendaLees meer EM-verslaggeefster Tara Lewis vraagt iedere maand aan een thuiswoner: mag ik met je mee? Deze maand stapte ze met T… twitter.com/i/web/status/93183… @ErasmusMagKroegen van RotterdamMeer informatie »