Met de nieuwscarrousel ‘RSM Today’ hoeven bedrijfskundestudenten zich vanaf vandaag niet meer te vervelen in de pauze van hun colleges.

In de berichtencyclus zien studenten nieuws van de Rotterdam School of Management voorbij komen, van EM.Online en interne berichten vanuit de faculteit. Masterstudent entrepreneurship Michel van der Goes heeft RSM Today bedacht en beleefde vandaag zijn ‘finest hour’.

‘Gelukkig ging alles goed’

Hij was vanochtend aanwezig bij de colleges om docenten nog even in te lichten over de nieuwscarrousel die zij in de pauze mochten starten. “Gelukkig werkte alles goed. Zelf vond ik de slides goed leesbaar”, aldus Van der Goes tevreden.

Koffie halen

In de pauzes van de colleges die hij bezocht, heeft hij goed om zich heen gekeken of studenten aandacht hadden voor de carrousel. “Vandaag draait RSM Today voor het eerst, dus velen keken waarschijnlijk uit nieuwsgierigheid.” Volgens de oud-student is het echter niet realistisch om te denken dat iedereen de slides zal lezen, want studenten moeten immers ook bijkletsen met vrienden, koffie halen en hun telefoon checken.

Pilot

De kans is klein dat studenten die dagelijks college volgen hetzelfde nieuws voorgeschoteld krijgen, want RSM Today zal voor ieder leerjaar elke dag ververst worden. Tot het eind van het studiejaar draait de nieuwscarrousel als pilot bij de Nederlandstalige colleges. Daarna bekijkt Van der Goes of RSM Today doorgaat en eventueel ook een Engelstalige variant krijgt. LJ