Je bent aan je huidige studie begonnen vanuit een bepaalde ambitie. Hopelijk vind je hierna een leuke baan en als het meezit met een dito salaris. Voor de vrouwen onder ons is dit nog meer van belang: zitten we over twintig jaar thuis met 2,2 kinderen of staan we als CEO aan het roer van een multinational?

Hier moet verandering in komen vindt de organisatie Make a move. Om deze reden organiseerde Make a move het evenement Women at the top op 12 april. Jonge, ambitieuze vrouwen zitten deze dinsdagochtend klaar om te luisteren naar Pauline van der Meer Mohr, bestuursvoorzitter van de Erasmus Universiteit, en Mirella Visser, onder andere commissaris bij Koninklijke Swets & Zeitlinger.

Belangrijk

Uit navraag blijkt dat de meeste vrouwen wel nieuwsgierig zijn naar wat er verteld wordt. Ze hopen bovendien geïnspireerd te worden door de carrièrevrouwen die tijdens deze dag zullen spreken. Aisha Doran (25), masterstudente Marketing, hoopt op praktische tips om als vrouw te overleven in een mannenwereld. Ze weet wat ze wil en hoopt dan ook later aan de slag te kunnen bij een groot bedrijf als Unilever.

Bloemen van Pauline

Ook Talitha Muusse (19) heeft grote plannen. Na haar studie bestuurskunde hoopt ze aan de slag te kunnen, het liefst in het buitenland. Talitha is benieuwd naar de verhalen van carrièrevrouwen die zullen spreken vandaag. Op de vraag wie de ambitie heeft een CEO te worden, steekt ze zo enthousiast haar hand op dat Pauline van der Meer Mohr haar beloont met een grote bos bloemen. MvB

Tot slot: enkele belangrijke tips van Pauline van der Meer Mohr en Mirella Visser:

  • Denk bewust na over je toekomstige werkgever: voor welk bedrijf wil je werken, waar krijg je de kans om jezelf zo volledig mogelijk te ontplooien?
  • Haal iets positiefs uit elke ervaring: onverwachtse situaties kunnen uiteindelijk weer een hele nieuwe wending geven aan je carrière
  • Zoek een richting en een rolmodel in je carrière, zodat je een doel hebt om naar te streven
  • Zie mogelijkheden in plaats van beperkingen: kinderen krijgen kan ook leiden tot een fulltime baan waarbij je gedeeltelijk thuiswerkt of je man zijn baan (gedeeltelijk) opzegt