Hoe ziet Rotterdam er in 2040 uit? Of hoe zou Rotterdam er over zo’n dertig jaar uit moeten zien? Honderd jaar na het bombardement op de stad. Zijn alle voertuigen elektrisch? Is de Coolsingel weer een gracht? Hoe gaat het op Zuid? Is het centrum nu echt gezellig? Hoe zie jij als Rotterdammer de stad in de toekomst?

Opdracht: Ontwerp een ansichtkaart met het thema ‘Groeten uit Rotterdam 2040’

En win: je eigen ansichtkaart in een oplage van 500 exemplaren + het boek ‘Rotterdam 2040’ van Gyz la Rivière over de toekomst van Rotterdam

Inleverdatum: uiterlijk 2 mei 2011

Specificaties: A6 formaat (105x148mm) min. 300 dpi, bestand niet groter dan 2Mb

Adres: [email protected]

Jan Rotmans

Deze wedstrijd is onderdeel van de Rotterdam Lezing die dit jaar voor de 10e keer wordt gehouden. Spreker Jan Rotmans, hoogleraar Duurzame transities en transitiemanagement aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de EUR, geeft tijdens zijn lezing zijn kritische toekomstvisie op de stad Rotterdam.

Locatie

De Rotterdam Lezing is op dinsdag 10 mei 2011 in het Bibliotheektheater in Rotterdam. Met bijdragen van Opera O.T., HuMobisten en Farid Tabarki (gespreksleider). De lezing wordt georganiseerd door: Studium Generale, Erasmus Podium, Studentenpastoraat, Art.1, Erasmus Magazine en Initiatiefgroep 14 mei.

Meer info