‘El Dorado, City of Gold’ is dit jaar het thema van de zesde editie van ‘Goudkoorts’, de jaarlijkse feestweek naar aanleiding van de dies van studentenvereniging Laurentius. Die was overigens al op 7 december, maar vanwege tentamens viert Laurentius haar verjaardag een paar maanden later.

Van buiten is niets te zien aan de sociëteit Huesca, maar eenmaal binnen stap je de jungle in met als middelpunt de gouden stad.

Ruiten poetsen

Vier uur voordat het eerste feest losbarst, zijn een stuk of twintig Laurentianen nog volop bezig met de puntjes op de ‘i’. De groene vloer wordt geveegd, de ruiten tussen de feestzaal en de gang worden gepoetst en de draaitafel wordt in gereedheid gebracht. Ondertussen draaien de muziek en lichtinstallatie al non-stop.

Jungle

De hele sociëteit is omgetoverd tot jungle met legerprints op de wanden, de plafonds zijn versierd met legernetten en alle deuren hebben een groen kleurtje gekregen met daarop in goud een tijgerkop of het programma van de week. “Elk jaar opnieuw krijgen de deuren een ander kleurtje, dus er zitten al talloze lagen op”, lacht Susan van Meer van de Goudkoortscommissie. Van de mensa is een loungegedeelte gemaakt waar de feestgangers even tot rust kunnen komen.

Gregor Salto

De aftrap van Goudkoorts was gisteravond. Op donderdag- en vrijdagavond kunnen studenten ook nog los gaan op bijvoorbeeld DJ Gregor Salto. LJ