‘Laatste demonstratie’ tegen langstudeerboete

‘Studenten in actie’ roept iedereen op om 29 maart naar Den Haag te komen en ‘voor de laatste keer’ te demonstreren tegen de langstudeerboete die staatssecretaris Zijlstra wil invoeren.

De groep studenten ‘die zich zorgen maakt over het hoger onderwijs’ verwacht dat de Tweede Kamer op 29 maart de knoop doorhakt over de langstudeerregeling. De studenten vinden dat de kabinetsplannen “onmiddellijk van tafel” moeten. Ze verzetten zich tegen de collegegeldverhoging met drieduizend euro voor langstudeerders en de bezuinigingen op de instellingen.

Alle tegenstanders

De actie wordt gesteund door onder meer de LSVb en FNV Jong. ISO-voorzitter Guy Hendricks was nog niet op de hoogte, maar is het met de boodschap eens. “Als het een breed gedragen initiatief is, doen wij natuurlijk ook mee.” Volgens Sander Breur van de LSVb is de actiegroep zich nog aan het oprichten, maar is het inderdaad de bedoeling om nogmaals met alle tegenstanders van de wetswijziging te protesteren. HOP

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.