EUR-student Niels Didden en geneeskundepromovenda Gwyneth van Rijn zijn afgelopen weekend Nederlands Kampioen Latijns Amerikaans dansen geworden.

In Almere beoordeelde de jury hen als beste uit 25 paren op de punten muzikaliteit, choreografie, techniek, performance en hoe goed ze op elkaar ingespeeld waren. Dat laatste zit wel snor, want het paar danst al 6 jaar samen. Op de Erasmus Universiteit hebben ze ook al eens opgetreden, onder andere tijdens de opening van het academisch jaar in 2009.

 

Niels en Gwyneth dansen de Rumba (Foto: Peter Kasbergen)

Tandje harder trainen

“We zijn blij dat onze inspanningen van de afgelopen twee maanden zo’n mooi resultaat hebben opgeleverd”, zegt Didden trots aan de telefoon. “We trainen het hele jaar door hard, maar als we naar zo’n piekmoment toewerken, nog nét iets harder.” 

Nederland is geen dansland

Van uitrusten is allerminst sprake na de overwinning afgelopen weekend, want op 26 maart vertegenwoordigt het stel Nederland bij de Europese Kampioenschappen. Didden acht hun kans op nog een overwinning klein, omdat het dansniveau in andere landen hoger ligt. “Nederland is geen dansland en daarom is hier minder kennis over dansen aanwezig. Voor lessen gaan wij bijvoorbeeld naar het buitenland.”

Hoe staat het met de studies?

Tussen al dat dansen door heeft Van Rijn haar geneeskundestudie afgerond en promoveert nu op oogheelkunde in het Leids Universitair Medisch Centrum. Didden volgt het mr drs – programma en studeert in mei af bij economie en volgend jaar bij rechten. LJ

Bekijk de dansen van het paar: cha cha, jive en rumba.