Stadswonen redt studerende moeder

Een 25-jarige rechtenstudente aan de EUR, kon maar geen betaalbare woning vinden voor haar en haar zoon. Studentenhuisvester Stadswonen hielp haar uit de brand.

Dat meldt het Algemeen Dagblad vandaag. De jonge studerende moeder was niet welkom in reguliere studentenhuizen. Particuliere woningen bleken te duur. Ook bij de daklozenopvang was ze niet welkom. Studentenhuisvester Stadswonen heeft haar een portiekwoning aangeboden in Crooswijk, waar ze volgende maand in kan. Ze is ‘superblij’.

Kennis in stad houden

Inmiddels is de discussie over studerende moeders zonder woning ook doorgesijpeld in de Rotterdamse politiek. Leefbaar Rotterdam-raadslid Dries Mosch: “Dit gaan we oplossen. Kennis moeten we in de stad houden. Dat wil het college van burgemeester en wethouders toch ook?”

Oplossing in reguliere markt

De SP vindt dat het aantal plekken voor alleenstaande, studerende moeders ‘enorm moet worden uitgebreid’. Wethouder Hamit Karakus (Wonen, PvdA) ziet daar vooralsnog niets in. “We moeten dit op de reguliere huizenmarkt oplossen.” DR

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.