Erasmus Sport is van plan om het niveau van veel sporten die aangeboden worden, de komende tijd te verhogen. Menso de Maar, directeur van Erasmus Sport, vertelt over de plannen.

Op welke manier wil Erasmus Sport het niveau verhogen?

“Wij ondersteunen de verenigingen die hiervoor in aanmerking komen door hen te helpen bij het maken van een visiedocument, ambitieplan, technisch beleidsplan, organisatiemodel en jaarplan voor 2011-2012. Met de verenigingen Antibarbari (voetbal), Baros (basketbal), RSRC (rugby) en Skadi (roeien) zijn wij hier al mee aan de slag gegaan. Sinds februari volgen zij tot mei elke maand een bijeenkomst. Ook andere verenigingen hebben de eerste bijeenkomst in februari bijgewoond om te kijken wat de mogelijkheden zijn.”

Naar welk niveau moeten de sporten gebracht worden?

“Dat verschilt per vereniging. Zij kunnen zelf aangeven waar hun ambities liggen en wat zij denken te kunnen bereiken. Onze roeivereniging Skadi bevindt zich al op een erg hoog niveau; vijf roeiers zullen vermoedelijk volgend jaar deelnemen aan de Olympische Spelen. Ook het vrouwen basketbal bevindt zich landelijk op het één na hoogste niveau. Maar de rugby- en voetbal vereniging spelen nog op regionaal niveau. We kijken vooral wat binnen de mogelijkheden ligt.”

Waarom wil Erasmus Sport het niveau verhogen?

“Wij willen studenten aan de universiteit de kans geven om bij ons op een hoog niveau aan prestatiesport te doen. Op dit moment kan dit alleen bij de roeivereniging. Daarnaast willen wij Erasmus Sport op deze manier promoten. Succes op hoog niveau zal leiden tot publiciteit, en dus tot meer bekendheid. Op dit moment sporten zo’n vijfduizend  studenten van de universiteit bij ons, onze ambitie is om dit aantal in 2016 te hebben verdubbeld.”

Voor de Grote Nederlandse Studenten Kampioenschappen is Erasmus Sport nog op zoek naar goede sporters die namens de universiteit uit willen komen op dit kampioenschap. Denk jij dat je Erasmus aan een overwinning kan helpen? Kijk dan op www.gnsk.nl en meld je aan via [email protected]. Het GNSK zal op 27, 28 en 29 mei gehouden worden in Utrecht. BK