Studeren in de Universiteitsbibliotheek op doordeweekse dagen kan vanaf april tot middernacht. In het weekend kun je er terecht van 9.00 tot 18.00 uur. Ook kun je op werkdagen terecht in restaurant ‘De Carrousel’ tussen 10.00 en 22.00 uur.

Dit heeft de studentgeleding van de Universiteitsraad voor elkaar gekregen bij het College van Bestuur. Met oog op het groeiend aantal studenten en de campusvernieuwingen op Woudestein pleitte de studentgeleding afgelopen najaar voor meer studieplaatsen. Omdat het lastig is om op korte termijn het fysieke aantal studieplaatsen flink te vergroten, opperden de studenten om met ruimere openingstijden van de UB meer plaatsen te creëren.

Uitbreiding komt er aan

De UB heeft al wel achttien extra studieplekken gerealiseerd. Dat brengt het totaal aantal werplekken in de UB op 720. Samen met het G-gebouw biedt campus Woudestein dan 1150 werk- en studieplekken. Bovendien onderzoekt de bibliotheek momenteel met hoeveel, en op welke locatie extra plaatsen gerealiseerd kunnen worden, dus uitbreiding komt er aan.

Stille studieplekken

Tenslotte gaat de UB zorgen voor stillere studieplekken door meer toezicht te houden, ook in het G-gebouw. Dat betekent extra werk voor de stewards. Aangezien ook de portier extra uren zal gaan maken, stijgen de kosten voor de universiteit.  LJ