Zoals al uit de peiling in het laatste nummer van EM bleek zijn de studenten van de Erasmus Universiteit liberaal. De uitslag van de Provinciale Staten verkiezingen van 2 maart bevestigt dit nog maar eens: maar liefst 42 procent van de studenten en medewerkers die op de campus stemde, koos voor de VVD.

In totaal werden er in de stemhokjes op de campus 1163 stemmen uitgebracht. Rond een uur of drie stond er dan ook een lange rij in de C-hal. Het stembureau werd bemand door rechtenstudenten die in ruil daarvoor een studiepunt voor het vak Inleiding publiekrecht, en honderd euro kregen.

Wethouder Alexandra van Huffelen spreekt de eerstejaars rechtenstudenten toe, die op 2 maart stemlokalen in Rotterdam hebben bemand (Foto Marc Nolte).

PVV scoort laag

Als het aan Woudestein ligt haalt het kabinet ook nog eens een meerderheid in de Eerste Kamer, de drie partijen zijn samen goed voor 53 procent van de stemmen. Een tweede plek is weggelegd voor D66; deze partij kreeg één vijfde van de stemmen. De PVV scoort, zoals verwacht, laag op de campus. Slechts 3,5 procent van de stemmers kleurde het bolletje van de Partij voor de Vrijheid rood. Van alle stemmers op Woudestein was er slechts eentje die nog vertrouwen in Rita Verdonk en haar TON heeft.

Mening niet veranderd

Ten opzichte van de landelijke verkiezingen in 2010 zijn de studenten en medewerkers op de universiteit opvallend weinig van mening veranderd. Ook toen stemde 42 procent voor de VVD en 19 procent  voor D66. BK

Verdeling stemmen op campus Woudestein

Politieke Partij

Percentage

Aantal stemmen
CDA

7,3%  85
PvdA

13,2%  154
SP 

4,6%   54
VVD 42,1%  490
PVV 3,5%    41
GroenLinks 

6,2%

 72
ChristenUnie 1,2%    14
D66

19,8%   230
SGP  

1% 

 10
PvdD  

0,3% 3
TON    0,1 1
Piraten Partij 

0,7  

8
Partij Één  

0,1