Een lente zonder bloesem

Het Erasmus Facilitair Bedrijf (EFB) begint vrijdagavond (18 februari) met het kappen van bijna de helft van de driehonderd bomen op Woudestein, net op het moment waarop normaliter de eerste knoppen aan de bomen verschijnen en de krokussen opduiken in het gras.

In totaal worden 180 bomen omgehaald. Slechts dertig blijven staan waar ze nu staan, negentig krijgen de komende jaren een andere plek. Het EFB belooft bij de herontwikkeling minstens zoveel groen terug te planten als nu aanwezig is. Het neemt niet weg dat we een grauwe lente tegemoet gaan. GM

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.