Drie duo’s van de Erasmus Universiteit doen – met 4424 andere kandidaten – een gooi naar het ambassadeurschap van de ‘Nationale Postcode Loterij’. Wat houdt dat in? Tussen april en december 2011 bezoeken de twee ambassadeurs in zeven landen goede doelen die de loterij steunt. Door het maken van blogs, foto’s en video’s zal het duo een beeld geven van projecten: hoe wordt het geld van donateurs besteed en wat doet het met de lokale bevolking? Uiterlijk 31 maart wordt bekend of een van onderstaande duo’s de functie krijgt.

 

Naam: Irene van Walsum & Karin Yuen

Studie: allebei afgestudeerd in bedrijfskunde

Leeftijd: beide 26 jaar

Aantal stemmen: 188

Hoe lang bezig met promotie?

Irene: “Ruim een week. Dat betekent dat we achterlopen op onze concurrenten, maar we gaan ze inhalen!”

Waarom willen jullie ambassadeur worden?

“We zijn dol op reizen en om dat te combineren met goede doelen; dat zou fantastisch zijn. Al tijdens onze studie vonden we non-profitorganisaties en goede doelen al veel interessanter dan de multinationals, zoals Shell en Heineken. Bovendien lijkt het ons geweldig om zes maanden verslag te doen in binnen- en buitenland over de goede doelen die de Nationale Postcode Loterij steunt.”

Waar kijken jullie het meest naar uit, mocht je gekozen worden?

“Om in zes maanden onder andere India, Albanië, Bonaire en Brazilië te bezoeken. En om verslag te doen door te bloggen, en foto’s en video’s te maken.”

Waarom moeten jullie de ambassadeurs worden?

“We zijn een goed team, omdat onze karakters elkaar versterken. Daarom zijn we ook al jaren goede vriendinnen. Doordat we bijzonder goed op elkaar ingespeeld zijn, kunnen we op een spontane manier overbrengen wat de goede doelen doen en op welke manier. Als laatste troef spreken we samen vier talen – Chinees, Engels, Spaans en Nederlands – wat uiteraard erg handig is tijdens het reizen. ”

 

Naam: Mathijs Slomp & Ronie Bruintjes

Studie: Master Global business & stakeholder management op de EUR, hbo verpleegkunde

Leeftijd: 24 & 22 jaar

Aantal stemmen: 1671

Hoe lang bezig met promotie?

Mathijs: “Drie weken. We hebben niet lukraak een profielpagina aangemaakt, maar van tevoren goed bedacht hoe we het wilden aanpakken. We hebben bijvoorbeeld speciaal een ludiek filmpje gemaakt voor onze pagina.”

Waarom willen jullie ambassadeur worden?

“We zijn zelf benieuwd naar hoe goede doelen hun geld besteden en willen dat graag uitvinden en met mensen delen. Voor donateurs is het belangrijk dat zichtbaarder wordt hoe hun geld wordt gebruikt. Bovendien hebben mijn vriendin Ronie en ik al apart van elkaar gereisd en het lijkt ons wel wat om dat nu samen te gaan doen.”

Waar kijken jullie het meest naar uit, mocht je gekozen worden?

“Om nieuwe culturen en nieuwe mensen te leren kennen en om verslag te doen van wat we meemaken en zien. Ik ben niet in de veronderstelling dat we de wereld kunnen redden op deze manier, maar we kunnen ons figuurlijke steentje bijdragen.”

Waarom moeten jullie de ambassadeurs worden?

In de eerste plaats zijn we superenthousiast. Verder hebben onze studies raakvlakken met de non-profitsector, maar kunnen we nog wel met een objectief oog kijken. En we zijn creatief genoeg om onze video’s, blogs en foto’s op een originele manier te brengen. De video op onze site is daar een goed voorbeeld van.”  

Naam: Charlotte Christiaansen & Mahdi Al-Taher

Studie: zesdejaars geneeskunde

Leeftijd: 24 & 25 jaar

Aantal stemmen: 323

Hoe lang bezig met promotie?

Charlotte: “Bijna twee weken zijn we bezig, maar we kunnen er niet zoveel tijd aan besteden, omdat we ook allebei coschappen lopen. Afgelopen weekend hebben we wel al onze contacten via mail en Facebook ‘gespamd’ om op ons te stemmen. Ook zijn we geïnterviewd door een lokale krant in Zeeland, waar ik vandaan kom, en de Rotterdamse lokale krant De Havenloods.”

Waarom willen jullie ambassadeur worden?

“Met onze geneeskundekennis hopen we iets te kunnen betekenen voor de lokale bevolking in de landen waar de goede doelen opereren. Vaak hebben die doelen een medisch karakter, dus dat sluit goed aan. Bovendien zou het simpelweg een geweldige ervaring zijn, die ons leven zou verrijken.”

Waar kijken jullie het meest naar uit, mocht je gekozen worden?

“Om met eigen ogen te zien wat de goede doelen doen voor de lokale bevolking. Mensen zijn vaak sceptisch over wat er met donaties gebeurt en daar willen we een helder beeld van geven. Bovendien hopen we in contact te komen met inspirerende mensen en gewoon een groot avontuur beleven!”

Waarom moeten jullie de ambassadeurs worden?

We zijn bijna klaar met onze studie en dat betekent dat we veel medische kennis en goede sociale vaardigheden hebben. Beide zijn perfect bruikbaar tijdens het ambassadeurschap. Bovendien hebben Mahdi en ik al veel gereisd en samen hebben we een stage gedaan in Koeweit. Dat was leerzaam en interessant, en smaakt naar meer!” LJ