Minstens veertig medische studenten en medewerkers van het Erasmus MC kunnen dit jaar naar een huurwoning in Delfshaven verhuizen. Mocht er meer belangstelling zijn, dan is er nog meer ruimte beschikbaar, vertelt stadsmarinier Marcel Dela Haije.

Van de 60.00 Rotterdamse studenten woont slechts de helft in de stad. De gemeente wil graag dat meer studenten in Rotterdam gaan wonen en er ook na hun studie blijven.

Handtekeningen

Het Erasmus MC tekende vorig jaar een samenwerkingsovereenkomst met de deelgemeente Delfshaven, de wooncorporaties Woonbron en Woonstad en de Medische Faculteitsvereniging Rotterdam MfVR. In 2010 zijn al twintig studenten in de deelgemeente gehuisvest. Ook in 2012 en 2013 zijn minstens veertig woningen beschikbaar. Het gaat vooral om de wijken het Nieuwe Westen, Coolhaveneiland en Middelland.

 

Levendigheid

Volgens Imke van der Marel, bestuurslid van de MfVR is er al veel belangstelling onder zowel studenten als medewerkers getoond. “Het is een win-win situatie”, zegt stadsmarinier Dela Haije. “Voor de studenten en medewerkers betekent het woonruimte in de directe omgeving van het ziekenhuis; voor de gemeente is het aantrekkelijk als er meer jonge studenten in de wijk wonen en de wijk diverser wordt. Dat komt de levendigheid ten goede.” TL