Studenten winnen Oscar

De één kwam in smoking of galajurk, de ander droeg alledaagse kleding tijdens het Oscar EventTube Your World van op 4 december. EUR-studenten Chiamaka Odikanwa en Edmee Scholte wonnen met hun teamgenoten twee Oscars, omdat het filmpje de gastvrijheid van Rotterdam het beste weergaf, aldus de jury.

Met de gewonnen Oscars in de hand poseerde het team trots voor de fotocamera van familie. In hun filmpje raakt de Zuid-Afrikaanse Odikanwa bevriend met de Nederlandse Scholte. Scholte neemt haar nieuwe vriendin mee naar onder andere de Kralingse Plas en de Euromast, en ze eten samen stroopwafels. “Behalve dat het filmpje goed de gastvrijheid van Rotterdam weergeeft, zijn de beelden ook creatief en scherp gemonteerd”, lichtte juryvoorzitter Kees van Rooijen toe.

Vier categorieën

In totaal werden vier Oscars uitgereikt in de categorieën ‘Rotterdam’, ‘Student life’, ‘Main jury price’, en de publieksprijs. Odikanwa cum suis won zowel in de categorie Rotterdam, als de juryprijs. EUR-studenten Jonathan Friedman en Laura van de Ven toonden als beste het studentenleven door afgestudeerde IBA’ers te laten vertellen over hun tijd in Rotterdam. De publieksprijs ging tenslotte naar Alina Vacari, die in haar droom schetsen maakt van onder andere de Kubuswoningen en de Maasboulevard. Er werden in totaal 700 stemmen uitgebracht. Alle winnaars kregen een ‘Flip’ videocamera.

Promotiemateriaal

Tube Your World is een project waarbij buitenlandse EUR-studenten in een filmpje hun visie op Rotterdam laten zien. Voor het draaien van de beelden en de montage, kregen zij hulp van studenten van het Grafisch Lyceum in Rotterdam. De winnende filmpjes zullen door de EUR gebruikt worden als promotie van de universiteit en de Maasstad. Tube Your World is een samenwerking tussen de Erasmus Universiteit, het Grafisch Lyceum, en Your World. LJ

De grote winnaars

Bekijk alle filmpjes van Tube Your World