Het eerste Erasmus sportgala dat gepland was op 27 januari is afgelast vanwege de tegenvallende kaartverkoop. Het annuleren gaat de Sportraad veel geld kosten.

Het is de penningmeester van de Sportraad, Sander Fischer, een raadsel waarom er maar zestien van de zeshonderd kaarten zijn verkocht voor het gala. Vooraf heeft de Sportraad bij de besturen van de 27 studentensportverenigingen uitgebreid geïnventariseerd of er genoeg animo was voor een gala.

Annuleren is lastig

In oktober 2010 besloot de Sportraad op basis van positieve geluiden en steun vanuit de verenigingen dat het gala er zou komen. Een speciale commissie werd aangesteld en in no time boekte die een zaal in Engels Grandcafé, een band en een DJ. “Nu is het ontzettend lastig om alles te annuleren”, aldus Fischer. “Met hulp van juristen proberen we de schade zoveel mogelijk te beperken. Dat we geld kwijt zijn is duidelijk, maar of het duizenden, of tienduizenden euro’s worden, is nog even de vraag.”

Evenementenmoe

In maart zal de Sportraad in een vergadering met alle besturen van de sportclubs nagaan wat er mis ging, en waarom het gala is uitgelopen op een teleurstelling. Fischer: “Het enige dat ik nu kan bedenken, is dat de leden van de sportclubs evenementenmoe zijn, want er wordt al veel georganiseerd.”

Sporters eren

De Sportraad wilde het gala organiseren in de hoop dat de studentensportverenigingen zich meer betrokken zouden voelen bij elkaar. Net als bij een echt gala, wilde de raad bovendien de sportvrouw, -man en –ploeg van het jaar te eren voor hun bijzondere prestaties. Dat laatste gaat nog steeds gebeuren, want ongeveer driehonderd mensen hebben hun stem uitgebracht, maar dan bij een andere gelegenheid. LJ