Economiestudent Jeroen van ‘t Hooft heeft met zijn onderzoek naar Italiaanse schoenenfabrikanten drieduizend euro en een felicitatie van president Napolitano in de wacht gesleept.

Hij ontvangt de ‘Fondazione Manlio Masi Prize 2010’ op 25 januari in Rome, voor de masterthesis die hij samen met Floor van der Wind (Universiteit Utrecht) schreef.

Vermogensbeheerder

Het duo deed onderzoek naar het belang dat Italiaanse bedrijven hebben bij vestiging in industrial districts (zones waar bedrijven uit één speficieke bedrijfstak samenklonteren). De scriptie werd in Rotterdam beoordeeld met een 9.

’t Hooft, die zijn master in februari 2010 voltooide, studeerde aan de Erasmus School of Economics af in de richting Entrepreneurship, Strategy and Organisation Economics. Hij werkt inmiddels in Zurich, als graduate trainee bij de Zwiterse vermogensbeheerder UBS. GM