Studenten kunnen deze maand goedkoper reizen. Met een ov-weekkaart mogen ze ’s zondags gratis de trein pakken. En met een weekendkaart kunnen ze na zeven uur ’s avonds als railrunner het land door.

Daarmee hoopt de NS de drukte in de ochtendspits te verkleinen. Dat is nodig omdat er veel treinen in reparatie zijn die stukgingen in de afgelopen vorstperiode.

Eerste klas reizen

Eerder voerde de NS het ‘zoutkaartje’ in, waarmee alle reizigers buiten de spits mogen reizen met 40 procent korting in de maand januari. Ook mogen jaarkaarthouders in januari buiten de spits eerste klas reizen. Reizigers met een voordeelurenkaart kunnen ’s avonds na zeven uur met een railrunner-kaartje van 2,50 euro reizen.

 

NS heeft zich bedacht

Studenten vielen aanvankelijk buiten de boot omdat ze “geen contractpartner van de NS” zijn. De tegemoetkoming aan vaste abonnementhouders zou voldoende effect hebben, was tot vorige week de verwachting van de NS. HOP/LJ