De rokers in het E-gebouw zijn getrakteerd op een bushokachtig bouwsel dat dienst moet gaan doen als smoking point.

Het heeft enkele struiken en planten de kop gekost, maar nu kunnen rokers van het E-gebouw voortaan droog genieten van hun dagelijkse portie nicotine. Waarom biedt de universiteit rokers dit comfort? “Om ze weg te houden bij de ingang”, antwoordt Cock Michels van het Erasmus Facilitair Bedrijf (EFB). “Zonder zo’n hokje staan rokers vlakbij de ingang, zeker als het regent. Mensen die in en uit lopen, kunnen dan last hebben van de rook. Om dat te voorkomen hebben we het hokje een stukje van de ingang geplaatst.”

Volle asbak meeverhuisd

De rookruimte, voorzien van groene stickers met daarop de teksten ‘rookruimte’ en ‘smoking point’ is voorlopig de enige op campus Woudestein. Het hok stond eerst voor het M-gebouw, maar vanwege heiwerkzaamheden op de parkeerplaats aldaar moest het weg. Dus werd het hok, inclusief volle asbak, overgeplaatst naar de achterzijde van het E-gebouw.

Rokers staan liever buiten

Of de rokers echt gebruikmaken van het hokje, weet Michels niet goed. Zo op het oog lijken de meeste rokers vooralsnog hun sigaret buiten de constructie te prefereren. Toch zullen er in de toekomst meerderen geplaatst worden op de campus, omdat het EFB af wil van de rookruimtes in de gebouwen. LJ/GE