Door het beste ondernemingsplan te schrijven voor een nog op te zetten studentenuitzendbureau, heeft bedrijfskundestudente Nadine Koerselman vijfduizend euro in de wacht gesleept. En een bijbaan die haar tien ruggen per jaar oplevert.

Koerselman (tweede van rechts op de foto) ontving de prijs woensdag uit handen van hoger onderwijs-wethouder Korrie Louwes (D66). De wedstrijd was uitgeschreven door Extra Talent, een arbeidsbemiddelingsbureau dat zich meer wil gaan toeleggen op de markt voor studenten.

Oogje dicht

Drie weken is de derdejaars bedrijfskunde fulltime met het plan bezig geweest. Een deel van die tijd ging zitten in het zoeken naar een toepassing van Michael Porter’s beroemde ‘vijfkrachtenmodel’. Andere inzenders prezen haar om haar volledigheid. Als student is ze geen superstreber, bekent ze. “Bij tentamens knijp ik ook weleens een oogje dicht. Maar dit was voor het ‘echie’.”

Opzetten

Naast Koerselman zijn nog twee studenten – een Rotterdamse en een jongen uit Tilburg – verzekerd van een functie. Ze nemen voor twee jaar zitting in de Raad van Advies van Extra Talent Student en gaan het management helpen bij het opzetten van het bureau.

In haar rol

In de toespraak die ze gedrieën hielden, ging Koerselman uitgebreid in op het belang van nevenactiviteiten voor studenten. Ze was al helemaal in haar rol als werknemer van het uitzendbureau, bleek uit de manier waarop ze de loftrompet stak over de brug die Extra Talent Student zal weten te slaan tussen studenten- en bedrijfsleven. “Het is voor iedereen van belang dat hij ervaring opdoet. Die mogelijkheid verschaffen wij.”

Overeenkomsten

Wethouder Louwes benadrukte bij de uitreiking, geheel in lijn met de afgelopen maandag getekende overeenkomsten tussen stad en universiteit, hoe de gemeente Rotterdam studenten kan helpen bij de start van hun carrière.

GM