De koks van cateraar Albron hadden zich voor de officiële opening van de Etude op 2 december uitgesloofd met allerlei luxe hapjes van -uiteraard – biologische producten. Dit gold ook voor de wijnen die geproefd konden.

Er was ruimschoots genoeg eten en drinken, want vanwege het barre winterweer hadden velen afgezegd. Voor de opening waren alleen medewerkers uitgenodigd, terwijl studenten vaak tot sluitingstijd blijven zitten in de Etude, vertelde Kees Lansbergen van het Erasmus Faciltair Bedrijf (EFB). “Zij hebben al aangegeven dat ze ook graag na 18 uur in de Etude terecht willen kunnen”, aldus de directeur van EFB.  

Na een inwerktijd van een half jaar gaat Albron nu echt laten zien wat hij in huis heeft, zei Lansbergen in zijn welkomstwoord. De hapjes die tijdens de opening bereid werden in het – met een mooi woord showcooking -, moeten aangeven wat Albron zoal in huis heeft. Een fotoverslag: 

Deze kok vult bamboeschuitjes met een vegetarisch wokgerecht met Hoi Sin saus

 

Chefkok Ad van de Graaf legt Kees Lansbergen en collega uit wat de scherpe smaak is op de sashimi van zalm in maanzaad: wasabi

Wie nog met de auto naar huis moest, kon in plaats van prosecco een vers bereide smoothie drinken van bosvruchten en mascarpone of yoghurt

Tja, die gamba’s met olijf smaken naar meer 

Op de voorgrond een kwartelhammetje op gegrilde witlofsalade met rozijntjes en walnoten

Albronkok snijdt plakjes gerookte zalm voor de blini’s met een toefje crème fraîche