De sportdag ‘Pink Sensation’ heeft 6 november ruim 900 euro opgeleverd voor Pink Ribbon, de organisatie die zich inzet tegen borstkanker. Voor 5 euro konden sporters de hele dag meedoen aan work-outs, zoals aerobics, zumba en steps.

“Hak, teen en slide, slide. En nog een keer!” Sportinstructeur Conny Knoppert moedigt de vrouwen en enkele man aan tijdens de Pink Sensation aerobics. Bijna iedereen heeft een roze kledingstuk uit de kast getrokken en gaat er vol voor. De bezoekers – ongeveer 50 verspreid over de hele dag – hebben bijna allemaal te maken (gehad) met (borst)kanker en zijn daarom van de partij.

Blij

Knoppert vindt het geweldig dat ze 900 euro kan overmaken naar Pink Ribbon. “We hadden gerekend op zo’n 500 euro, dus de dag is bijna dubbel zo goed geslaagd”, vertelt ze blij.

Zuurstokroze

Het meeste geld is binnengehaald door donaties en het entreegeld. Behalve door je in het zweet te werken, kon je ook je nagels laten lakken, of een handtas of allerlei zuurstokroze Pink Ribbon-artikelen aanschaffen. Vooral aan de tafel met het laatste werd goed verkocht. LJ

Foto’s: Pauline Seij, Klikklak.nu