Arno Bonte, Groenlinks-fractieleider in Rotterdam, die had aangekondigd werk te maken van een snelle en veiligere fietsroute naar Woudestein, heeft zijn motie op 3 november uiteindelijk niet in stemming gebracht in de gemeenteraad.

Wat is er gebeurd? Tijdens het debat voorafgaand aan de geplande stemming liet wethouder Jeanette Baljeu van Verkeer weten dat zij een lijst van ‘onbrekende schakels in het Rotterdamse fietsnetwerk’ aan het opstellen is. Bonte vermoedt dat de in zijn ogen onveilige fietspaden, zoals de Goudsesingel en de Honingerdijk, op deze lijst zullen staan.

De ruimte geven

Baljeu zal in de eerste helft van 2011 een voorstel doen om de fietspaden in Rotterdam te verbeteren. “Ik wil de wethouder eerst even de ruimte geven om haar plannen uit te werken”, aldus Bonte. “Maar als de knelpunten die ik aan wil pakken niet hoog op Baljeus lijstje staan, zal ik mijn motie alsnog in stemming brengen.” LJ

Lees meer over de plannen van Bonte